NOVO - SPLETNA TRGOVINA

Čeprav jih ne vidimo in čutimo,

življenskega pomena!

 plini 

so

O NAS

SAPIO PLINI je hčerinsko podjetje italijansko-ameriškega koncerna GRUPPO SAPIO, ki je v 51% lasti  tretje generacije matičnih družb Dossi in Colombo in 49% lasti Air Products, ki kotira na Wall Streetu, dobavlja plin in tehnologijo vsem industrijskim sektorjem. Uresničuje zaščiteno atmosfero za živilsko industrijo, oskrbuje plin večjim tovarnam jekla v metalurški industriji, oskrbuje industrijo iz področja obdelave kovin, kemično industrijo in predvsem elektroniko, kjer je s podjetjem StMicroelectronics, razvila sodelovanje pri ustvarjanju čistih plinov, z izredno malo pomanjkljivostmi za zadovoljitev proizvodnega procesa sofisticiranih elektronskih komponent. Sapio proizvaja tudi dušik za pnevmatike, ozon in kisik za čiščenje vode, hladilne pline za klimatizacijo in kisikove sisteme za terapije v bolnišnicah in na domu. 

Podjetje s sedežem v Caponagu, je bilo prvo v Italiji, ki je proizvedlo plin za industrijske namene, danes pa je med najbolj dejavnimi na področju raziskav o obnovljivi energiji, v partnerstvu z Hydrogen Park v Porto Margheri in laboratoriju Hysy iz Torina. SAPIO, ustanovljeno leta 1922, je eno najpomembnejših italijanskih podjetij na področju proizvodnje in prodaje tehničnih plinov, saj je prisotno v vseh panogah italijanske ekonomije. Skupina SAPIO (ameriško-italijansko-slovensko partnerstvo) danes zaposluje 20.000 ljudi in ima 9,0 milijard dolarjev prometa.

SAPIO si je s partnerstvi zagotovil dostop do novih tehnologij, s katerimi danes oskrbuje svoje poslovne partnerje in jim nudi celostno tehnološko podporo in rešitve v raznih sektorjih, s čimer prispeva k višji produktivnosti, prihranku energije in višji kakovosti izdelkov ter skrbi za čisto okolje. S tem si je podjetje SAPIO PLINI prislužil laskavi naziv Boniteta odličnosti AAA.

SAPIO PLINI že od leta 2003 v Sloveniji dobavlja visoko kakovostne pline najrazličnejšim področjem in panogam, od industrije do medicine (več o medicinskih plinih in samem projektu preberite tukaj SAPIO LIFE). SAPIO PLINI ima sedež in polnilnico v Celju, ki jo je podjetje postavilo leta 2009 v industrijskem okolju z baricentrično lego, glede na srednjeevropske države južne srednje Evrope. V polnilnici lahko proizvedemo 7-komponentne mešanice plino, ki jih polnimo tudi v 300-barske jeklenke.

 

 

                                                                                                                 

               

                                                 Upravna zgradba (Bukovžlak 107, 3000 Celje)                                                            Polnilnica (Bukovžlak 107, 3000 Celje)

 

Tehnološka usposobljenost zaposlenih ter visoka kakovost dela in znanja so glavni argumenti s katerimi se ponaša najmlajše podjetje za distribucijo plinov v Sloveniji. Prav mladost in z njo zagnanost ter zavest o trajnostnem razvoju pa so naša ključna prednost, ki poleg najvišje in laboratorijsko preverjene kakovosti plinov zagotovijo najvišje zahteve laserskih in drugih tehnologij, v katerih so kakovost proizvod, hitrost in zanesljivost obdelave najvišji kriterij zahtev kupca, ki ga SAPIO PLINI lahko ponudi na tržišču. Poleg tega, zaposlujemo tehnološko in strokovno usposobljen kader, ki je popolnoma usposobljen za iizvajanje najzahtevnejših tehnoloških projektov in tehnologij, med katerimi zagotovo izstopajo: 

  • tehnologije industrijskih goriv

  • tehnologije globokega zamrzovanja

  • obdelava odpadnih voda

  • predelava hrane

  • specialne kemikalije

  • farmacevtska industrija

  • petrokemijske tehnologije

 

SAPIO je etično podjetje zaradi česar spoštuje sistem načel, ki nas vodijo pri vseh dnevnih opravilih in delu, od proizvodnje do vodenja in upravljanja poslovnih odločitev ter sodelovanju s parnerji. SAPIO v celoti izpolnjuje organizacijski model Sapio MOG 231, določen z dekretom 231/01, skladno s čimer je ustanovil neodvisne nadzorne organe, katerim se lahko poroča o kršitvah ali domnevnih kršitvah slednjega.

Poleg tega pa se ponašamo z vrednotami skrbi za kakovost, varnost in okolje, katerim smo nenehno zavezani tako pri razvoju kot dobavi proizvodov, kar je razvidno s številnimi certifikati in standardi (ISO, FSSC, OHSAS in UNI EN ISO).

Več o Etičnih vrednotah ter politiki varnosti in kakovosti: 

Etični kodeks |  Politika varnosti kakovosti in okljska politika |  Pravilnik o zasebnosti | Politika piškotkov

Vse pravice pridržane © 2016 Sapio. Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.