NOVO - SPLETNA TRGOVINA

Čeprav jih ne vidimo in čutimo,

življenskega pomena!

 plini 

so

PLINI

Tehnični plini so ključni v industrijski proizvodnji, način njihove uporabe pa poveča učinkovitost in varnost dela ter močno zmanjša stroške procesa varjenja in dela na sploh. Poznamo številne tehnične pline, najpogosteje pa se uporabljajo: acetilen, argon, ogljikov dioksid, helij, kisik, dušik ter vodik, katere ponuja tudi SAPIO. 

Tehnični (imenovani tudi industrijski) plini se uporabljajo v številnih industrijskih panogah, kot na primer nafta in plin, petrokemija, kemikalije, energetika, rudarstva, proizvodnja jekla, proizvodnja kovin, medicina, farmacevtska industrija, biotehnologija, prehrambena industrija, proizvodnja gnojil, jedrska energija, elektronika, vesoljska industrija, itd. 

SAPIO se je specializiral na različnih področjih tehničnih plinov (seznam teh področji najdete na naši domači spletni strani) pline in plinske mešanice za različne tipe/načine varjenja; TIG, MIG, MAG ter lasersko varjenje. V sklopu tega ponujamo:

 

 

Poleg tega pa v naši spletni trgovini ponujamo vse za varjenje in varilce; dodajni material (žica), potrošni material (kontaktne šobe, keramične šobe, plinske šobe, nosilce šob, itd.) in opremo za varjenje/varilce (varilna garnitura, cev za varjenje, plamenice, varovalke, zaščitno pasto in sprej, markirno pasto, itd.).

TIG varjenje

Različica elektroobločnega varjenja pri katerem se uporablja  netaljivo volframovo elektrodo in zaščitni plin za zaščito vara pred oksidacijo. Uporabljamo lahko različne zaščitne pline, najpogostejši pa so, tj. neon, argon, helij, itd. Ker TIG varjenje omogoča varilcu lažji nadzor nad samim postopkom varjenja, kot nad materiali in zvarom, in ker se lahko varjenje izvaja v vseh legah, se TIG najpogosteje izvaja pri varjenju magnezijevih zlitin, tankega nerjavečega jekla, aluminijevih zlitin, ostalih barvnih kovin z visokim tališčem in večjo toplotno prevodnostjo. 

MIG varjenje

Pri MIG varjenju, ki se izvaja z odkritim oblokom z golo varilno žico, se kot zaščitni plin najpogosteje uporablja argon v čisti obliki ali mešanicah (npr. argon in kisik ali argon in CO2).

MIG se najpogosteje uporablja za varjenje močno legiranega jekla, aluminija ter zlitin aluminija, varjenje barvnih kovin in zlitin.

MAG varjenje

Varilni parametri pri MAG in MIG varjenju so enaki, razlikuje se le poraba zaščitnega plina, saj se v primeru MAG varjenja uporablja aktivni CO2 (ki le delno reagira s staljenim materialom).

Revolucija na področju varnosti pri MIG, MAG in TIG varjenju, rezanju in spajkanju

300 bar jeklenka INTEGRA®  je manjša, lažja, enostavnejša za uporabo, bolj varna med premikanjem in ima daljšo avtonomijo v primerjavi s klasičnimi 200 barskimi jeklenkami.    Izboljšana varnost pri...

Linija PLUS 

Linija PLUS so plini za visoko kakovostno varjenje Specifične mešanice SAPIO plinov omogočajo: Povečanje kvalitete izvedbe varjenja Povečate produktivnost pri varjenju Izboljšate tehnični...

Linija plinov LASERGAS+ za laserske tehnologije

Proizvodna paleta plinov in mešanic Lasergas pokriva celoten spekter zahtev uporabnikov opremljenih z laserji. Spekter LASERGAS+ je raznovrsten in skladen s potrebami uporabnikov.   Asistenčni plini...

Vodik

Vodik (kot tudi kisik in dušik) je tehnični plin, katerega se ekstrahira iz zraka, nato pa shrani in uporablja v različnih procesih v industriji. Ti elementi, ki se že več kot sto let nahajajo v...
Specialne plinske mešanice, kalibracijske mešanice in visoko čisti plini SAPIO je vodilno podjetje za proizvodnjo tekočih plinov in večkomponentnih plinskih mešanic, z uporabo naprednih tehnologij,...

Etični kodeks |  Politika varnosti kakovosti in okljska politika |  Pravilnik o zasebnosti | Politika piškotkov

Vse pravice pridržane © 2016 Sapio. Izdelava spletnih strani: Carpediem d.o.o.